Om oss

Hei! Velkommen til Norsk Schäferhund Klub, Avd. Indre Østfold.

Avd. Indre Østfold er en del av raseklubben for schäferhunder i Norge.

Totalt er vi ca. 2.500,- medlemmer på landsbasis og er den største raseklubben i Norge.

Norsk Schäferhund Klub består av i alt 24 lokale avdelinger fordelt geografisk over hele landet.

Alle som er medlemmer av Norsk Schäferhund Klub er medlemmer via sin lokale avdeling. Klubbens øverste organer er representantskapsmøtet. Hovedstyret står for den daglige driften mellom representantskapsmøtene.

Det er avdelingenes valgte representanter til representantskapsmøtet som velger hovedstyre og medlemmer til råd og utvalg.

Alle medlemmer i Norsk Schäferhund Klub er automatisk også medlemmer i NKK via en samarbeidsavtale mellom NSCHK og NKK.

«Vår» avdeling ble stiftet i 1972 og feiret i 2012 40 års jubileum.

Avdelingen er organisert gjennom ett styre og en valgkomité.

Avdelingens medlemstall er i snitt ca. 130 medlemmer.

Av avdelingens totale medlemstall er ca. 30 % aktive deltagere av avdelingens aktiviteter så som kurs, treninger og konkurranser. Dessuten er det en god del ikke medlemmer som ønsker å delta på våre aktiviteter.

Vi har også noen medlemmer som har andre raser enn schäferhund, samt at mange har andre raser som hund nr. 2. (eller kanskje det er nr. 1.)  Dessuten har vi medlemmer som ikke har hund!
Rekrutteringen av nye medlemmer foregår gjennom mange kanaler, de største er gjennom våre oppdrettere og NKK’s verving. Men også ryktebørsen er viktig, og de aktive medlemmene er viktige når de er ute og representerer vår avdeling.

Husk at som medlem i NSCHK / NKK har vi automatisk akseptert klubbenes lover og retningslinjer for medlemskap.

Fra 2004 har vi egen treningsplass med klubbhytte som ligger i Trøgstad kommune (Tosebygda), den ligger bare 10 minutters biltur i fra Askim. Klubbhytta ble åpnet i sin nåværende form våren 2005. Banen er åpen for trening alle dager for medlemmene, men hytta er åpen på de fortiden offisielle treningsdager som er onsdag, torsdag og søndag. På ukedagene er muligheter for en kaffeskvett, mens det på søndager er både kaffe, brus og vafler og kaker. Søndagene har blitt veldig populære pga at det er mulighet for å kjøpe ditt og datt. Tror også dette er med å skape det gode miljøet i klubben. Det er ikke uvanlig at hele familiene tilbringer mye av dagen på plassen. Også de som ikke skal trene hund møter opp for en prat og en kaffekopp.

For å kunne opprettholde treningen i den mørke årstiden har vi investert i ett eget flomlysanlegg til fritt bruk.

Som avdeling prøver vi å gi medlemmene et variert tilbud innenfor de aktivitetene som det er ønske om, i dag tilbyr vi aktiviteter innenfor utstilling, lydighet, bruks, RIK osv.

Avdelingens ønske og mål for fremtiden er at flest mulige av våre medlemmer skaffer seg en utdannelse innenfor det hundefaglige området.

Det kan være at noen ønsker å bli figuranter, noen ønsker å bli ringsekretærer, noen kanskje blir dommere osv.

Men tross alt ønsker ikke alle å bli verdensmestere i hundefag, men hovedmålet må alltid være at vi som avdeling kan gi flest mulige av våre medlemmer en opplæring i normalt hundehold slik at de kan få en så problemfri hundehverdag som det er mulig.

Med hilsen

Avd. Indre Østfold

Del denne siden